Show~~and~~off


related

bende ni da lame tp keinginan utk showoff tu terlalu tinggi :P
xde bende pon tp sj nk share dan rs terlalu lame lak blog ni "mati" ^_-!!


Gath Buka Posa & Raya 2009

*Uhuk*Uhuk* Dah berabuk aa blog ni...takde hapdet ke? :/

Ramadhan datang lagi dan pada masa yg sama mc4mass balik beraya kat Malaysia so dia nak buat gath reramai Happiness~ Kofuku Kangei nyer tp kena bayar sendiri2 T-T.

Tarikh: 12/9/09
Venue: Berjaya Times Square KL

Anda sume dijempu hadir!

Kuriimu


Hear ye! Hear ye!
We can now start practicing Ice Cream Musume's songs since they are now available at MusicBox Karaoke (well at least one song is confirmed). It was discovered at Metropoint Kajang, Selangor. Some of the guys were hanging out there last Sunday when suddenly they realized it was Ice Cream Musume PV was playing at the TV screen outside the premise. As shown in the pictures, some cannot resist the temptation to pose beside the TV screen.

Start improving your Mandarin and head to your nearest Musicbox Karaoke Center.

And by the way - Saya suka Gu-chan & Pei Pei!

Bijo Hodan Bersama Risako dan Momoko

Ketika saya membaca post dari mc4mass [klik sini] , terdetik di otak saya untuk membuat sesuatu yang sememangnya saya tidak pernah buat, walaupun ia agak banyak kerja untuk dibuat, tapi saya try saja, hahahhaha....


[klik untuk saiz besar]

ya inilah dia projek yang saya buat, iaitu membuat story board dari rancangan Bijo Hodan, eps Bijo Hodan bersama Risako dan Momoko adalah ade 3, yang saya buat ini adalah yang pertama dari ketiga2 episod. Jika ada masa saya akan buat ketiga2 episod Bijo Hodan ini, terima kasih kepada mc4mass untuk terjemahan dan screenshot, saya pula membuat olahan sikit bagi nampak ada sense of humor sikit..hehhe. Ya, semua ini adalah dalam bahasa melayu.

Gambar yang di beri di atas tu adalah versi low kualiti, kerana tak nak bagi load slow la blog nih, ok untuk siri pertama ini, story board untuk Bijo Hodan ini ada 3 muka surat kesemuanya, dan anda boleh mendapatkannya di sini, dan ia adalah versi high qualitiy.... [klik sini] atau [klik sini]

Jadi kalau rajin bagi la komen sikit, best ke tidak, merepek ke tidak, hahahha!!!..

°C-ute Cutie Circuit 2007 ~MAGICAL CUTIE TOUR~ ^^!

| 0 comments

Yatta... I got this stuff today.... Yatta~

°C-ute Cutie Circuit 2007 ~MAGICAL CUTIE TOUR~ photobook !!!

cutie_kuyut14210

Thanks to 'boss' for selling this really nice stuff~

うれしい !!

Here I put some snapshots...~

[ Read Full Post ]

Morning Musume on TV3 part II

video

It's Love Machine again in last Sunday's Masquerade. This time with Morning Musume!

Shoumikigen



Shoumikigen is the last single from Onyanko Club, a hugely popular Idol group from the 80s. It was recorded when few of the members came together for a reunion in 2002. Shoumikigen also means "best to eat by this date". Any interpretations?

This single is really special as it shows that the ladies still can sing even though on average they were in mid 30s at that time. It is pretty interesting to see how idols turn out to be when they grow out older. Onyanko is a very good benchmark you can use when analysing futures for current idols e.g. MM, AKB48 and so on.

Stay smart~!